Előfizetői tartalom

Az év végén jön a sokkhatás: árrobbanás vagy csődhullám az éttermeknél

Egy bizalomkeltő nyár és egy majdnem békebeli időszakot idéző szeptember után újra visszaesett az éttermek forgalma az egyre fokozódó koronavírus-járványhelyzet miatt. Ez nemcsak Budapestre, hanem a vidéki éttermekre is jellemző. Van olyan nívós fővárosi étterem, amelyik ki sem nyitott, de van olyan is, amely épp most kezdi feladni a harcot.

Mivel a magyarországi multinacionális cégek eleve nem rendezhetnek évzáró bulikat, ezért bíznak benne, hogy a magyar kis- és középvállalkozások ezt megteszik, és fenntartják majd az év végi üzleti forgalmat, mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a Portfolio megkeresésére. „Az oltottak miatt reméljük azt, hogy nem lesz teljes év végi zárlat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés