Előfizetői tartalom

Kiderült, miért robbant be ősszel a negyedik járványhullám a világban

Portfolio
Nemcsak a klinikai tesztekben, hanem a valós életben is nagyon hatékonynak bizonyult a Moderna vakcinája a koronavírus-fertőzéssel, a kórházba kerüléssel, illetve a halálozással szemben, de ahogy terjedt a delta variáns, a beoltást követő 5. hónapban már a korábban oltottak egyre nagyobb része is elkapta a fertőzést – derült ki egy minap publikált, 752 ezer amerikai emberen elvégzett utókövetéses vizsgálatból. Ez megmagyarázza azt is, hogy a nagyon fertőző delta variáns dominánssá válása miatt idén nyár végétől-ősz elejétől miért robbant be például Európában is a járvány negyedik hulláma: többek között a vakcina által okozott védettség menetközben már csökkenő szintje miatt.

A napokban publikálták a The Lancet Regional Health - Americas tudományos lapban azt a kutatást, amelyet 353 ezer olyan amerikain végeztek el, aki tavaly december és idén március között mind a két Moderna oltását megkapta és további 353 ezer emberen, akit nem oltottak be se ebben az idősávban, se egészen június végéig. A két csoport utókövetéses vizsgálatát ugyanis június...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés