Előfizetői tartalom

Kiderült: jövő június végéig kaphatja 33 ezer kkv a rezsicsökkentett áron az áramot

Portfolio
Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amelyről a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, illetve a pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor kormányfő is beszélt és amely a legfeljebb 10 főt foglalkoztató, legfeljebb 4 milliárd forintos árbevételt/mérlegfőösszeget produkáló kkv-k egyetemes szolgáltatón keresztüli kedvezményes, rezsicsökkentett áramvásárlási lehetőségét rögzíti. A kormányfő reggel 33 ezer érintett cégről beszélt, amelyek a friss jogszabály szerint jövő június végéig kedvezményesen vehetnek áramot. A kormányrendelet durva retorziókat is kilátásba helyezett azoknak, akik a jogosultsági feltételekkel megpróbálnak visszaélni, de nyitott egy potenciális kiskaput a „jólértesülteknek”.

A kormány a veszélyhelyzetben kapott felhatalmazása nyomán tudja átírni a 670/2021. (XII. 2.) számú kormányrendelettel a Villamosenergia törvényt és így tudja kibővíteni azon cégeknek a körét, amelyek jogosulttá válnak az egyetemes szolgáltatásra, tehát a hatóságilag meghatározott, rezsicsökkentett áron az áram vásárlására. Bár az e héten bejelentett terv szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés