Előfizetői tartalom

Bajba került a lengyel áramrendszer, külföldi országoknak kellett közbelépni

Portfolio
A túl kevés szélenergia és bizonyos rendszerkarbantartási okok miatt jelentős áramhiány alakult ki mára a lengyel áramellátásban, ezért az állami rendszerirányító (PSE) külföldi rendszerirányítók segítségét kérte, így például egy svéd olajalapú áramtermelő üzemet is be kellett indítani – írja a Reuters. A PSE a keddi, december 7-i napra is azt vázolja, hogy mindez újra előfordulhat, de fontos, hogy tartós áramkimaradás, illetve az áramellátás korlátozása az ipari fogyasztók, netán a lakosság felé nem várható.

A PSE mai előrejelzése azt vázolta, hogy mindegy 1700 megawattnyi olyan áramigény látszik Lengyelországban, amire nincs otthon áramkínálat, ezért a rendszerirányítók közötti együttműködés keretében a litván, svéd, ukrán, német rendszerirányítók felé fordult segítségért. Ennek jegyében kellett beindítani egy olajalapú svéd áramtermelő üzemet is (Karlshamnsverket)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés