Előfizetői tartalom

Bajba került a lengyel áramrendszer, külföldi országoknak kellett közbelépni

Portfolio
A túl kevés szélenergia és bizonyos rendszerkarbantartási okok miatt jelentős áramhiány alakult ki mára a lengyel áramellátásban, ezért az állami rendszerirányító (PSE) külföldi rendszerirányítók segítségét kérte, így például egy svéd olajalapú áramtermelő üzemet is be kellett indítani – írja a Reuters. A PSE a keddi, december 7-i napra is azt vázolja, hogy mindez újra előfordulhat, de fontos, hogy tartós áramkimaradás, illetve az áramellátás korlátozása az ipari fogyasztók, netán a lakosság felé nem várható.

A PSE mai előrejelzése azt vázolta, hogy mindegy 1700 megawattnyi olyan áramigény látszik Lengyelországban, amire nincs otthon áramkínálat, ezért a rendszerirányítók közötti együttműködés keretében a litván, svéd, ukrán, német rendszerirányítók felé fordult segítségért. Ennek jegyében kellett beindítani egy olajalapú svéd áramtermelő üzemet is (Karlshamnsverket)....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái