Előfizetői tartalom

Nincs megállás, zsinórban harmadszor is csúcsot döntött a magyar áramfogyasztás

Egészen különleges napok ezek a magyarországi villamosenergia-felhasználás történelmében: csütörtökön ugyanis egymás után a harmadik napon dőlt meg az áramfogyasztási csúcs. Az egymást követő három napon bekövetkezett hármas csúcsdöntés az utóbbi éveket tekintve szinte biztosan példátlan, de egy időre valószínűleg vége szakad a sorozatnak.

Az átviteli rendszerirányító MAVIR honlapján található adatok szerint a december 9-én 16:45 körül született új rekord bruttó rendszerterhelési érték körülbelül 7350 MW (a hitelesített tényadat későbbre várható), ami mintegy 100 MW-tal haladja meg a szerdán felállított, a múltnak most átadott rekordot. Az előző napi 7254 MW-os rekord a keddi 7210 MW-os csúcsot váltotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés