Előfizetői tartalom

Világpiaci árrobbanás: hogyan kalkuláljanak a gazdák?

Portfolio
Ha jellemezni kellene azt, hogy mi a helyzet a globális inputpiacokon és, hogy annak mi a hatása a magyar mezőgazdaságra, akkor azt lehetne elmondani, hogy felbolydult minden egy kicsit - osztotta meg Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkár​a a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Tarpataki Tamás ismertette az európai búza- és kukoricatermési adatokat, prezentálta a búza és a kukorica világmérlegét is, valamint kitért a magyarországi búza- és kukoricaárakra is előadásában.

Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány milyen hatásokat eredményezett a gazdaságban. Példaként említette a lezárásokat, a logisztikai fennakadásokat, az ellátási lánc zavarait. A korlátozások feloldását követően a gazdasági szereplők megpróbálták bepótolni mindazt, amit a korábbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái