Előfizetői tartalom

Kiderült: a biztonsági földgázkészletből kap átmenetileg gázt a győri távhő cég

Portfolio
Miután ma reggeltől felmondták a Győr-Szol Zrt. földgáz-ellátási szerződését, arról hozott ma délután határozatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), hogy 7 napig a biztonsági földgázkészletből kapjon gázt a cég a távhővel fűtött 25 ezer lakás zavartalan ellátása érdekében. Az egyelőre nagy kérdés, hogy mi lesz a 7 napos határidő után.

Mi a döntés lényege? Hétfőn részletesen megírtuk, hogy mi vezetett ahhoz a helyzethez, hogy a Global NRG Zrt. felmondta a Győr-Szol Zrt.-vel kötött földgáz-ellátási szerződését, így lépéskényszerbe került a szabályozó hatóság a távhő-szolgáltatás zavartalanságának biztosítása érdekében. Emiatt hozott kedd délután határozatot a MEKH, amelyben lehetővé tette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés