Előfizetői tartalom

Magyarországot úgy tarolja le az omikron, hogy semmit sem tudunk róla

Portfolio
Amikor tavaly ősszel megjelent és elterjedt a koronavírus brit variánsa Magyarországon, azt csak onnan tudtuk, hogy a fenntartott szigor mellett is megfordult a járványgörbe. Az új mutáció ugyanis gyorsabban terjedt. Azóta is csak anekdotikus információk vannak arról, hogy éppen melyik variáns terjed az országban. Minden bizonnyal az, amelyik a környező országokban is. A legtöbb ország követi, hogy melyik variáns mennyire terjed éppen, ez ugyanis kulcskérdés abból a szempontból, hogy megismerjük az éppen uralkodó változatot, terjedési képességét, súlyosságát. Az omikronnál ez most mindennél fontosabb lenne, hiszen ez a variáns fontos mérföldkő a koronavírus-járványban.

Tegnap két esetben mutatták ki a koronavírus omikron variánsát Magyarországon. Ezt Müller Cecília országos tisztifőorvos jelentette be. Igaz, egy magánlaboratórium derítette fel az eseteket. Müller azt is mondta, hogy az omikron megjelenése ellenére az új esetek majdnem 100%-át a delta adja. Hogy ezt a tisztifőorvos honnan tudja, az jó kérdés, hiszen Magyarország nem jár élen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés