Előfizetői tartalom

Karikó Katalin elmondta, miért fontos a 3. dózis és a gyerekek beoltása

Úgy gondoljuk, hogy a Covid elleni vakcina három dózisú lesz, mert az eddigi in vitro kutatások azt mutatják, hogy a három adag védőoltás ugyanúgy tudja semlegesíteni az új omikron variánst, mint a két oltás a vuhani változatot - fejtette ki a Portfolio-nak adott interjújában Karikó Katalin, aki pénteken vette át a Bolyai-díjat. A kutatóbiológust kérdeztük a gyerekek oltásáról, a magyar kutatók esélyeiről, és hogy mit gondol a több országban látható alacsony vakcinafelvételi hajlandóságról és hogy mit is lehetne ez ellen tenni.

Muszáj két nagyon aktuális kérdéssel kezdenem. Azok, akik arra várnak, hogy mikor kaphatják meg az omikron variánsra kifejlesztett Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát, mit üzenne, meddig kell várniuk az EU-ban? Mi lesz az első időpont 2022-ben Ön szerint? Erre nem tudok válaszolni üzleti titok miatt, hiszen a BioNTech is egy tőzsdei vállalat, és ez a válasz jelen állapotában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés