Előfizetői tartalom

Néhány magyar fürdő kizárta az oltatlanokat: örülnek neki a vendégek

Nagy Károly
Pozitív tapasztalatai vannak azoknak a fürdő és hotel üzemeltetőknek, akik újra kötelezővé tették a védettségi igazolványt a vendégeik számára. Csak rövid időre vagy egyáltalán nem esett vissza forgalmuk. Sőt, a vendégek a döntés miatt nagyobb biztonságban érzik magukat járványügyi szempontból. A koronavírus 4. hulláma persze abban az értelemben azért rajta hagyta a kéznyomát a szolgáltatókon, hogy nehéz megmondani, milyen évet zártak volna, ha nem emelkedik újra az esetek száma. Mindenesetre az általunk megkérdezett önkormányzati és magáncég is veszteséggel zárja 2021-et.

Érdemi visszaesést nem okozott a vendégforgalomban a védettségi igazolvány kötelezővé tétele - közölte Sívó Roland, az AquaWorld Resort létesítményigazgatója. November 5-e óta kötelező mind a szálloda, mind a fürdő vendégei számára, hogy igazolják a koronavírussal szembeni védettségüket. Ez az előírás bevezetése utáni második héten okozott néhány százalékos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái