Előfizetői tartalom

Energiahivatal: akármilyen hideg lesz is, elég lesz a tárolókban lévő gáz a lakosság zavartalan ellátásához

Portfolio
Nem lehet olyan extrém hideg, hogy korlátozni kelljen a lakossági gázfogyasztást, mert a tárolókban lévő mennyiség mellé folyamatosan érkezik az utánpótlás Oroszországból és a hazai lelőhelyekről – hangsúlyozta hétfői közleményében Ságvári Pál. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökhelyettese ezt azért hangsúlyozta, mert az utóbbi két különleges évhez képest most alacsonyabb a gáztárolók összesített készletszintje, de mégsem kell aggódni. A hivatal ugyanis többfajta modellszámítást is végzett különböző időjárási forgatókönyvekre és fogyasztásra és az jött ki, hogy még a legpesszimistább esetben is csak 17,3%-ra esne le a gáztárolók együttes készletszintje március végére a mostani 58,1%-ról, a legjobb esetben pedig 35,9%-on zárnánk a telet.

Miután a hideg idő miatt ütemesen apadnak Magyarország gáztárolói készletei és miután a múlt héten egy nagy döntéssel jelentős mértékű stratégiai készletet szabadított fel a kormány a rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében, hétfőn kiadott egy nyugtató tartalmú közleményt a MEKH. Ennek a fő újdonsága az, hogy többfajta időjárási forgatókönyv mellett modellszámításokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés