Előfizetői tartalom

Elképesztő profit a luxuspiacon: mégis, mi kerül egy parfümben több százezer forintba?

Ferkó Nikolett
Biológus diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és habár tanult közgazdaságtant és pedagógiát is, az igazi szenvedélye az illatok lettek Zólyomi Zsoltnak, aki egyike lehetett a világon azoknak, aki Franciaországban sajátíthatta el a parfümőri szakmát. A hazai parfümőr Magyarországon meglepően sikeres üzletet épít, de az általa készített személyre szabott parfümmel akár a világot is képes átszelni a megrendelő kedvéért. Magyarország első niche parfümériájának tulajdonosának showroomjában járt a Portfolio, ahol egyebek mellett azt is megtudtuk, hogy mennyi összetevőből készül egy parfüm, milyen áron, és hogy nincs még egy olyan iparág, amely akkora árréssel dolgozik, mint a parfümipar luxus szegmense. Zólyomi Zsolt azt is megosztotta, hogy ugyan a koronavírus-járvány érintette ezt az ipart is, azonban azt is bizonyította, hogy üzletileg nemcsak egészséges, hanem jövedelmező is. Úgy véli, hogy ha valaki pénzt akar válsághelyzetben értékállóan befektetni, akkor luxusrészvényekben érdemes gondolkodni.

Már az egyetemi tanulmányai is a parfümiparhoz kapcsolódtak, de mégis hogyan lehet valakiből parfümőr? Még mielőtt elmerültem volna ebben az iparágban, közgazdász lettem, ám van egy pedagógus másoddiplomám is. Parfümőrnek pedig Versailles-ban tanultam. Ez egy nem létező szakma volt Magyarországon, elsőként a barátaimnak kezdtem el hobbiból parfümtanácsadást tartani. Szerettem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái