Előfizetői tartalom

Megjöttek a csütörtök reggeli magyar koronavírus-adatok

Portfolio
Az elmúlt 24 órában 3361 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a csütörtök reggeli jelentés szerint. Az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest ez 6%-os csökkenésnek felel meg. A fertőzéssel összefüggésben elhunyt 95 beteg. 3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 342-en vannak lélegeztetőgépen. A csütörtök reggeli adatok három szempontból is nagyon érdekesek, amelyek akár figyelmeztető jelekként is értékelhetőek a járványgörbe hazai kilátásai szempontjából: a szerdai adathoz képest az új fertőzöttek száma emelkedett (3 hete nem látott mértékben), az új esetszám-csökkenés üteme így egyre jobban lassul idehaza, továbbá megállt a mintavételek pozivititási rátájának csökkenő trendje.

Az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest csökkent az új pozitív esetek száma, viszont tegnaphoz képest emelkedést látunk. A szerdai jelentéshez képest ugyanis 361 fővel találtak több új napi fertőzöttet, ilyen mértékű növekedésre 3 hete nem volt példa. Egyetlen ilyen napi adatból korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni, azonban a következő napokban érdemes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái