Előfizetői tartalom

Íme az elemzők optimista forgatókönyvei: ezek a történések rázhatják fel a világot 2022-ben

Portfolio
A járványhelyzet javulását nevezték meg a Portfolio által megkérdezett elemzők az első olyan lehetséges eseménynek, amely 2022-ben jelentősen javítaná a gazdasági és piaci kilátásokat. Ezúttal nem az alapforgatókönyvekre, hanem azokra a szcenáriókra voltunk kíváncsiak, amelyek kis eséllyel következnek be, de nagy lenne a gazdasági-piaci hatásuk (röviden fekete hattyúknak nevezik az ilyen előrejelzéseket). A megkérdezett elemzők a járványhelyzet mellett az EU integráció erősödését, Magyarország és az EU vitáinak pozitív fordulatát nevezték meg, de említésre került az esetleges áttörés az energiatárolás terén, a GDP jelentőségének csökkenése, és a kedvező inflációs fordulat is. A negatív kimenetelű fekete hattyúkról egy másik cikkben számolunk be.

Jelentős javulást érünk el a járványhelyzetben 2022-ben A világgazdaság jelenlegi egyik legfontosabb indikátora a járványhelyzet, így nem véletlen, hogy a megkérdezett szakemberek is ezt emelték ki elsőnek az alapforgatókönyvtől eltérő, kis valószínűségi pozitív szcenáriók között. Zsiday Viktor portfóliómenedzser (Citadella) szerint  ha kiderül hogy az Omikron valójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés