Előfizetői tartalom

Íme az elemzők optimista forgatókönyvei: ezek a történések rázhatják fel a világot 2022-ben

Portfolio
A járványhelyzet javulását nevezték meg a Portfolio által megkérdezett elemzők az első olyan lehetséges eseménynek, amely 2022-ben jelentősen javítaná a gazdasági és piaci kilátásokat. Ezúttal nem az alapforgatókönyvekre, hanem azokra a szcenáriókra voltunk kíváncsiak, amelyek kis eséllyel következnek be, de nagy lenne a gazdasági-piaci hatásuk (röviden fekete hattyúknak nevezik az ilyen előrejelzéseket). A megkérdezett elemzők a járványhelyzet mellett az EU integráció erősödését, Magyarország és az EU vitáinak pozitív fordulatát nevezték meg, de említésre került az esetleges áttörés az energiatárolás terén, a GDP jelentőségének csökkenése, és a kedvező inflációs fordulat is. A negatív kimenetelű fekete hattyúkról egy másik cikkben számolunk be.

Jelentős javulást érünk el a járványhelyzetben 2022-ben A világgazdaság jelenlegi egyik legfontosabb indikátora a járványhelyzet, így nem véletlen, hogy a megkérdezett szakemberek is ezt emelték ki elsőnek az alapforgatókönyvtől eltérő, kis valószínűségi pozitív szcenáriók között. Zsiday Viktor portfóliómenedzser (Citadella) szerint  ha kiderül hogy az Omikron valójában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái