Előfizetői tartalom

Megérkezett a kiábrándító pofon a magyar fizetésekről: felfalta az infláció a bérek emelkedését

Portfolio
Az infláció gyakorlatilag teljesen felfalta a keresetek növekedését a vállalati szektorban. Hiába nőttek októberben is a bérek a KSH adatai szerint, az évek óta nem látott áremelkedés miatt sokan ebből már semmit sem éreznek. A minimálbéresek és bérminimumosok fizetésének az értéke már jelentős mértékben csökken, de nem csak nekik esik vissza az életszínvonaluk, hanem azoknak is, akik az inflációnál kisebb béremelést kaptak.

Tavaly októberben 431 ezer forint volt a bruttó átlagkereset Magyarországon az 5 főnél nagyobb vállalatoknál, a költségvetési és a nonprofit szektorban, azonban a teljes nemzetgazdaságban ennél alacsonyabb, 419 ezer forinton alakult. Ennek az az oka, hogy a kisebb vállalatok alacsonyabb fizetést adnak. A nettó átlagkereset a szűkített felmérés szerint 286 ezer, míg az ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés