Előfizetői tartalom

Minden egy irányba mutat: Magyarországon elindult az 5. hullám

Portfolio
Megállt a koronavírusos esetszámok csökkenése, emelkedik a pozitivitási ráta, egyre nagyobb a gyorsan terjedő omikron aránya a fertőzötteken belül, újra nő a vírus reprodukciós rátája, emelkedik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben. Ezek az elmúlt napok legfontosabb eseményei a koronavírussal kapcsolatban, ami azt jelzi: elindult az 5. hullám Magyarországon.

Esetszámok Ma 2429 új fertőzöttet igazoltak, ami az egy héttel korábbihoz képest 77%-os emelkedést jelent ugyan, de a bázis az ünnepi időszak alatti kevesebb tesztelés miatt is alacsonyabb lehetett. Az esetszámok hétnapos mozgóátlaga 2574, ami egy hét alatt 11%-os növekedést mutat. Ez azt jelzi, hogy a járványgörbe csökkenő trendjének egyértelműen vége van, és elindult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés