Előfizetői tartalom

Rengetegen hagyták ott a munkájukat Amerikában, lépéskényszerben a Fed

Portfolio
Friss novemberi, illetve decemberi amerikai munkaerőpiaci adatok azt mutatják, hogy rengetegen hagyták ott a munkahelyüket különböző okok, például a járvány felfutása miatt, így a Fed egyre közelebb jut ahhoz, hogy bejelentse a kamatemelésekhez szükséges egyik feltételének (túl)teljesülését: a maximális foglalkoztatottságot.

Egy kedden közzétett amerikai kormányzati jelentés (JOLTS Report) szerint novemberben 370 ezer fővel rekordmagasságba, 4,5 millióra emelkedett azok száma, akik önként hagyták ott az állásukat. A legtöbben a szállodai, az élelmiszerszolgáltatási, egészségügyi, szociális gondozási és közlekedési ágazatokból mondtak fel. Így a munkakínálat tovább csökkent, miközben továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés