Előfizetői tartalom

Több mint 300 ezer gyermek is megfertőződhet az iskolakezdéssel Szlovákiában

Portfolio
A meghosszabbított téli szünet után terv szerint kezdődik meg a tantermi oktatás Szlovákiában. Hétfőn, január 10-én megnyílnak az óvodák, az általános- és a középiskolák. Lehetőség lesz a tanulók tesztelésére is, az oktatási minisztérium több mint hárommillió tesztet osztott ki erre a célra. Szakértők azonban óvatosságra intenek. Több szlovákiai gyermekorvos is úgy véli, hogy akár kétszer annyi gyerek is megfertőződhet az omikron variánssal Szlovákiában, mint amennyi gyermekfertőzöttet az eddigi hullámok alatt összesen azonosítottak, írja az Infostart.

Az Infostart cikke szerint Branislav Gröhling oktatási miniszter a javuló járványhelyzettel indokolta az iskolák jövő hétfői megnyitását. „Az egészségügyi tárca adatai azt mutatják, hogy kevesebb a fertőzött és kevesebben szorulnak kórházi ápolásra. A tervnek megfelelően haladunk, és január 10-én megnyitjuk az iskolák kapuit. Mindenkinek köszönöm, aki a téli szünet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés