Előfizetői tartalom

Itt a figyelmeztetés: gyerekek is intenzívre kerülhetnek az omikron miatt, aki nem oltat, az orosz rulettezik

Azok számára, akik nem oltottak, az omikron durva menet lehet. Ebbe beletartozhatnak a kisgyermekek is, ezért kell megvédenünk őket, amennyire csak tudjuk – állítják a gyermek háziorvosok. Dr. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületének elnöke szerint az omikron miatt a gyerekek is kórházba kerülhetnek, ha nincsenek beoltva. A nem oltható, 5 év alattiak számára meg kell teremteni a "fészekimmunitást", hogy megvédjük őket. Úgy vélte, a szülők felelőssége, hogy az oltható korú gyermeküket védetté tegyék az oroszrulettként működő, kiszámíthatatlan következményekkel járó fertőzés ellen. Szerinte ha el akarjuk kerülni a korlátozásokat, akkor valamennyi, jelenleg rendelkezésünkre álló védekezési módot alkalmaznunk kell.

Magyarországon december 15. óta van lehetőség az 5-11 éves korosztály védőoltására. A napokban kapják meg az elsőként oltott gyermekek a védőoltási sorozat második dózisát. Így ők január vége felé számítanak majd teljesen védettnek, de a súlyos szövődmények ellen már most is védettnek tekinthetők. Kapcsolódó cikkünk 2021. 12. 15. Megkezdődött az 5-11 év közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés