Előfizetői tartalom

140 milliárd forint üti idén a fiatal magyarok zsebét

MTI
|
Portfolio
A 25 év alattiak szja-mentessége 140 milliárd forint többletjövedelmet jelenthet az érintetteknek idén a GKI Gazdaságkutató Zrt. számításai alapján - derül ki a kutatóintézet által szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből. Ez azt jelenti, hogy az államháztartásnak nagyjából ekkora bevételkiesést jelent az intézkedés - de nem pontosan, mert az összeg egy része forgalmi adó formájában visszajön a várhatóan megnövekedő fogyasztás miatt.

Megjegyezték: egy közmunkásbért kereső 25 év alattinak 16,5 ezer forint, egy minimálbért keresőnek 30 ezer forint, egy garantált bérminimumot keresőnek 39 ezer forint, míg egy átlagbért keresőnek 64,2 ezer forint többletet jelent 2022-ben a kormány rendelete. A GKI felhívta rá a figyelmet, hogy a 25 év alattiak körében a nagy többség, 58 százalék bruttó havi 100 ezer forintnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés