Előfizetői tartalom

Egyre kirívóbb a magyar rezsiköltség az elszálló európai árak mellett

Portfolio
Az elszálló piaci gáz- és áramárakat Európa sok országában egyre durvábban megérzik a háztartások is, miközben idehaza 2014 óta fixek a lakossági rezsiköltségek. Ez a kettősség pedig decemberre oda vezetett, hogy egyre kirívóbban olcsóvá váltak a magyar gáz- és áramárak, akármilyen módszerrel is vetjük őket össze Európán belül. A kormány kimutatása szerint a magyar rendszer fenntartásával havonta mintegy 40 ezer forintot spórolnak a magyar háztartások, ami közben egyre nagyobb veszteséget jelent a magyarországi egyetemes szolgáltatóknak.

A nominális árak nagyon alacsonyak Ahogy az már hosszú ideje igaz: nominálisan nézve Európa legolcsóbb, vagy második legolcsóbb árai vannak Magyarországon a havi lakossági gáz- és áramszámlákat tekintve és ezt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2021. decemberére aktualizált adatai is mutatják. Gázárban (2,83 eurócent/kWh) messze a legolcsóbb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái