Előfizetői tartalom

Szlávik János: nem biztos, hogy az a megoldás, hogy 4-5 havonta újraoltjuk az emberiséget

Portfolio
Szlávik János főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője volt az Inforádió Aréna című műsorának ma esti vendége, a szakértő az omikron terjedéséről, tüneteiről beszélt, emellett fontos tanácsokat is megosztott. A főorvos azt is elárulta, nem annyira optimista annak kapcsán, hogy az omikron-hullám lesz az utolsó a világon. Kitért arra is, hogy szerinte nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha 4-5 havonta újraoltjuk az emberiséget, hanem olyan vakcina kifejlesztése, amely minden variánssal szemben védettséget ad.

Változtatni kell a karanténszabályokon, változtatni kell a járványkezelésen, követni kell a nemzetközi tapasztalatokat – mondta a szakértő annak kapcsán, hogy nemrégiben itthon is rövidítettek a karanténban töltendő napok számán. Az omikron megjelenésével meg kellett tanulni, hogy más tünetek jelentkezhetnek, mint a többi, klasszikus variánsnál. Az omikronnál hát-...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái