Előfizetői tartalom

Példátlanul erős volt a vállalatok toborzási kedve 2021-ben Magyarországon

MTI
A munkaerőpiac szempontjából 2021 példanélküli év volt, ugyanis az év során jól látható, intenzív toborzási hullám ment végig az országon, a vállalatok erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek - közölte a Profession.hu állásportál csütörtökön az MTI-vel. Ebben persze a megelőző évi alacsony bázis is szerepet játszott a koronavírus-járvány miatt, és az is látszott, hogy 2021 őszén volt a toborzási hullám, ami enyhült, illetve az is kiderült, hogy az ország egész területén a vendéglátóiparban keresték a legtöbb embert.

Az anyag készítői kiemelték, hogy a 2021 őszi tetőzést követően az év utolsó negyedévére valamelyest lassult a munkaerő-toborzási folyamat, de még ezzel együtt is összességében 2021 utolsó negyedéve 80 százalékkal több álláshirdetést hozott, mint az előző év azonos időszaka. A kutatásból látható, hogy Zala, Baranya és Vas megyékben nőtt leginkább a toborzási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái