Előfizetői tartalom

Bérháború Magyarországon: már nem csak az osztrák és német fizetésekkel kell versenyezni

Nagy Károly
Hamarosan újra nagyon súlyos lehet a munkaerőhiány a turizmusban, miután az idei évben élénkülés várható a szektorban. Már most is a bevételek elmaradásával fenyeget a rengeteg betöltetlen álláshely, és amint felpörög a turizmus, szinte tarthatatlanná válik a helyzet. A turizmusban még nem dolgozik sok külföldi munkavállaló, azonban valószínűleg szükség lesz a toborzásukra. A gazdaság más szektoraiban, az iparban és az építőiparban több külföldi munkavállaló dolgozik, ám ez sem oldotta meg a problémákat. A vállalatok egymástól viszik el a dolgozókat, egyre magasabb áron.

A magyar gazdaságot egyre jobban sújtja a munkaerőhiány. Már lassan nincs olyan ágazat, amelyik ne tudna felvenni több ezer képzett dolgozót azonnal. A munkaerőtartalék azonban alacsony szintre süllyedt, akinek ma nincs állása, annak valószínűleg túlságosan alacsony a képzettsége. Az elmúlt időszakban a turizmus ment át a legnagyobb válságon, és most a helyreállás sem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái