Előfizetői tartalom

Tömegével jönnek a héten a fontos piacmozgató hírek

Portfolio
Mozgalmas hetünk lesz: a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülést tart, emellett megtartja szokásos egyhetes betéti tenderét is. Kedden a kamatdöntő ülésen a Monetáris Tanács szinte biztosan megemeli az alapkamatot és a kamatfolyosót, és jelzést adhat arra, hogy csütörtökön folytatja-e az irányadó, egyhetes betéti kamatának emelését. Lesz a héten Fed-kamatdöntés is, amelyre nagyon odafigyel a piac, hiszen a legutóbbi tőkepiaci hangulatromlást épp a jegybank üzenete eredményezte. Ezen kívül GDP- és egyéb konjunktúraadatok is érkeznek. Nem fogunk unatkozni.

Hétfőn mozgalmas napunk lesz, de elsősorban külföldre figyelünk: a francia, német, eurózóna, brit és amerikai beszerzésimenedzser-indexek megmutatják, milyen állapotban van a gazdaság a feldolgozóipari és a szolgáltató vállalatok vezetői szerint. Az európai szolgáltatószektort elsősorban az omikron-hullám és az erre adott kormányzati válaszok miatt lesz érdemes figyelni....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái