Előfizetői tartalom

A háború árnyékában folytatódik a jegybankok harca az infláció ellen

Portfolio
A héten is folytatódik a jegybanki kamatdöntések időszaka, Londonban és Frankfurtban ülnek össze a döntéshozók, hogy felvegyék a harcot az évtizedes csúcson lévő inflációval. Közben persze a befektetők fél szemmel az ukrajnai helyzetre figyelnek majd, hiszen a múlt héten már megtapasztalhattuk, milyen ijedséget tud okozni a piacokon a háborús veszély erősödése.

Január legvégére is maradtak fontos adatok, hétfő reggel a KSH az ipari termelői árak decemberi adatait közli, melyekből az egész 2021-es év képe is kirajzolódik. A jövőbeli inflációs kilátások szempontjából sem mellékes az ipari infláció alakulása. Az Eurostat a negyedik negyedéves GDP előzetes adatait közli a hét elején, illetve a német infláció előzetes adatai is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés