FONTOS Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa
 
Előfizetői tartalom

Elérte a csúcsát az áremelkedés Európában?

Portfolio
Lassult a fogyasztói árak emelkedése Németországban és Spanyolországban januárban, de az index így is meghaladta az elemzői várakozásokat mindkét országban. A mai közlés azt mutatja, hogy az infláció decemberben egy időre tetőzhetett az eurózónában, de a lassulás nem olyan jelentős, mint ahogy az elemzők várták.

Közzétette a német statisztikai hivatal a januári fogyasztói árak előzetes becslését. Németországban 4,9% volt az éves infláció januárban, ami mérsékelt lassulást jelent az előző havi 5,3%-hoz képest. Sokkal fontosabb viszont a harmonizált, egységes európai módszertan szerint mért index, amely 5,1%-on állt januárban éves alapon. Ez a december 5,7%-hoz képest némi mérséklődést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés