Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: megjelent Magyarországon is az omikron fertőzőbb változata

Portfolio
Magyarországon is megjelent az omikron új, fertőzőbb variánsa - derült ki Müller Cecília országos tisztifőorvos a TV2 péntek reggeli műsorának adott nyilatkozatából. Hazánkban a hivatalos közlés szerint az omikron eredeti variánsa a domináns, de a pénteki bejelentés alapján tehát megjelent az új, BA2 változata is az omikronnak. Müller Cecília szerint ettől nem kell megijedni, mert az eddigi tapasztalatok alapján ez az alvariáns sem okoz súlyos betegséglefolyást. Kérdés, mit okoz az épp a napokban lecsengőbe forduló ötödik magyarországi járványhullámmal és a kórházak terhelésében.

Megismételte: 94%-ban az omikron dominál a pozitív mintákban, a maradék 6%. "Érdekes ez az omikron variáns, mert azt látjuk, hogy további alvariánsokra bomlik, és egy ún. lopakodó omikron is megjelent - fogalmazott Müller Cecília. Időközben az alvariáns megjelenésével kapcsolatban kaptunk válaszokat a Nemzeti Népegészségügyi Központtól: Kapcsolódó cikkünk 2022. 02....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés