Előfizetői tartalom

Fellégezhettek, de mégis kiábrándító a síszezon Ausztriában

Portfolio
A koronavírus omikron variánsának terjedése ellenére Európa síterepei meglehetősen forgalmasak. Míg Ausztriában kiábrándító a szezon, addig Svájcban a látogatók száma meghaladja a járvány előtti szintet, írja a DW. Elhelyezkedése és színvonalas infrastruktúrája miatt sok magyar szívesen választja Ausztriát, de a téli sportok szerelmeseinek érdemes tudnia, hogy február 1-től változik a szomszédos országban a szolgáltatások igénybevétele tekintetében az oltások érvényessége.

Leállt felvonók, üres hegyi faházak és szállodák – így nézett ki tavaly Európa nagy részén a síszezon. Egyes ausztriai és németországi síterepek például egy napra sem nyitottak ki – ez katasztrófa volt az idegenforgalom számára. Idén azonban fellélegezhettek a sífelvonó cégek és a szállásadók. A téli turizmus kulcsfontosságú eleme Ausztria gazdaságának, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés