Előfizetői tartalom

A Velencei-tó vízpótlása miatt kritikus a helyzet két víztározónál, petíciót nyújtottak be

Portfolio
Petíciót nyújtott be a pátkai polgármester civil támogatás mellett Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárnak, melyben azt kéri, hogy a Velencei-tó vízpótlása közben a Pátkai és Zámolyi víztározó természetvédelmi kincseit is óvják meg, illetve a rendkívül alacsony vízállás miatt rendelje el a víztározók azonnali rekultivációs kotrását.

Mint arról korábban több cikkünkben is beszámoltunk, a Velencei-tó vízszintje kritikusan alacsonyra csökkent a nyári hőség és a csapadékmentes hosszú időszakok következtében, mely a nyár folyamán a víz oxigénhiányos állapota miatt többször halpusztulást eredményezett. Kapcsolódó cikkünk 2021. 12. 12. Minden csepp csapadék számít a Velencei-tónak 2021. 09. 25....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés