Előfizetői tartalom

Kiderült, mit gondolnak a magyarok az euró bevezetéséről

Portfolio
Magyarországon a vizsgált többi országhoz hasonlóan a megkérdezettek döntő többsége úgy gondolja, hogy országa nem áll készen az euró bevezetésére, ugyanakkor mintegy kétharmaduk pozitív következményekkel számol annak bevezetése esetén. Továbbá a magyarok aggódnak a legkevésbé az euró bevezetését követő áremelkedés miatt, jelentős arányuk szerint a közös valuta stabilizálná az árakat - derül ki a Republikon Intézet legfrissebb elemzéséből.

Az elemzésben annak jártak utána, hogy hogyan vélekednek az euró bevezetéséről az eurózónán kívüli EU tagországokban, amelyek kötelezve vannak a valutaunióhoz való csatlakozásra. Ezek az országok Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Svédország. Az adatok alapján a vizsgált hét országban a megkérdezettek döntő többsége úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés