Előfizetői tartalom

400 ezer katás adózónak közeledik a legfontosabb dátum

Portfolio
A katás adózást érintő szabályozói szigorítások sem vették el a vállalkozók kedvét az egyszerű és kedvező adózási forma választásától. A katás naptárban a legfontosabb dátum február 25., amikor az adóbevallást kell benyújtani. A zömmel könyvelői segítséget igénybe nem vevő vállalkozók számára szerencsére van már hatékony szoftveres támogatás.

Bő egy éve, 2021. január 1-től jelentősen szigorodott a kata szabályozása. Az intézkedés fő célja az volt, hogy a vállalkozói szerződésbe burkolt munkaviszonyokat felszámolja, illetve ezt a gyakorlatot visszaszorítsa a jogalkotó. Ennek értelmében tavaly óta, amennyiben a kisadózó vállalkozás részére belföldi kifizetőnek minősülő vállalkozás, egyéb szervezet év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés