Előfizetői tartalom

Ha késlekedünk, abból baj lehet: már a német jegybankelnök is idei EKB kamatemelésről beszél

Portfolio
Ha az inflációs helyzet még márciusban sem változik, akkor azt fogom szorgalmazni, hogy el kell kezdeni normalizálni az Európai Központi Bank monetáris politikáját, ami első körben az eszközvásárlások leállítását jelentené, második körben pedig azt, hogy még az év vége előtt kamatemelésre is sor kerülhet – ezt az erős kijelentést tette az új német jegybankelnök a Die Zeit-nak adott, szerda este megjelent interjúban.

Joachim Nagel ezzel a holland jegybankelnök nézetéhez csatlakozott, aki a minap szintén beszélt a még idén szükségessé váló EKB kamatemelésről és mindez annak tükrében érdekes, hogy a múlt heti EKB kamatdöntés utáni sajtótájékoztatón Christine Lagarde jegybankelnök is erős üzenetet küldött azzal, hogy lényegében feladva a korábbi álláspontját, immár nyitva hagyta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés