Előfizetői tartalom

Hónapok óta erre várunk: enyhül végre az inflációs nyomás Magyarországon?

Sokan már tavaly őszre várták az infláció tetőzését Magyarországon, azonban november után decemberben is 7,4%-os áremelkedést mért a statisztikai hivatal. Most pedig az elemzők szerint elképzelhető, hogy még innen is további emelkedés jött januárban az év eleji átárazások miatt, így talán ez lehet a csúcs. Főleg úgy, hogy februártól már az élelmiszerek árstopja is hatással lesz, ez elkezdheti lefelé szorítani az inflációt.

Decemberben még nem jött az enyhülés, de talán majd most Az elemzők többsége korábban arra számított, hogy novemberben tetőzik majd az infláció, ehhez képest kellemetlen meglepetés volt, hogy decemberben az előző havival megegyező, 7,4 százalékos áremelkedést mért a KSH. A holnap megjelenő januári inflációs adat előtt tehát még nem tudjuk, hogy megjárta-e már a csúcsot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés