Előfizetői tartalom

Orosz fricska a nyugati szankciók ellen: még idén megállapodhatnak Minszkkel

Portfolio
Oroszország más áru mintájára átveheti a fehérorosz műtrágya szállítását is, amelynek kikötőkbe juttatását a Minszkkel szemben elrendelt nyugati szankciók miatt nem vállalja tovább sem a litván, sem az ukrán vasúttársaság. A belarusz műtrágya – más árukkal együttesen – komoly megrendelést jelent az orosz logisztikai ágazatnak és a szankciók hatásának gyengítése miatt politikailag is kapóra jön Moszkvának. A megállapodás a magyar műtrágya-piacra is kihatással lesz.

Oroszország tervei szerint idén megkezdi a műtrágya szállítását vasúton Fehéroroszországból – jelentette ki Dimitrij Zverev orosz szállítási miniszter-helyettes csütörtökön az állami Duma Energiaügyi Bizottságának ülésén annak a megbeszélésnek a keretében, amely a távol-keleti ship-or-pay szénszállítások lehetőségéről szólt. Zverev példaként említette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés