Előfizetői tartalom

Hiába a nyugati óriás fenyegetése, az orosz törpe nem ijedt meg - de akármilyen hihetetlen, nincs is neki mitől

Hosszú hetek után nincs több kérdés Putyin szándékát illetően: az orosz elnök tegnap elismerte a szakadár kelet-ukrán területek függetlenségét, és még meg sem száradt a tinta a papíron, az orosz erők már felvonultak Donyeckben. A háború szinte elkerülhetetlen, és az orosz agressziót látva okkal ébred félelem a magyarokban, lengyelekben, románokban. A részvénypiacok zuhannak, a rövid lejáratú orosz kötvényekből és a rubelből menekülnek a befektetők. A nyugati vezetők harcias retorikájukban az orosz gazdaság tönkretételét ígérik. Valóban, ha vetünk egy pillantást a gazdasági mutatókra, azt látjuk, hogy a fejletlen orosz gazdasági törpe áll szemben a fejlett nyugati óriással. Miért nem félt Putyin mégis megindítani az inváziót? A válasz az, hogy az orosz elnök szándékainak ismeretében - hangozzék ez bármennyire furán - úgy tűnik, racionális döntést hozott.

Európai szemmel rég nem látott háborúval fenyeget az orosz-ukrán helyzet. Pedig a múlt héten már úgy tűnt, enyhült a konfliktus az orosz határon, amikor az orosz csapatok kivonásáról érkeztek hírek. Hétvégén aztán felgyorsultak azt események: kiderült, hogy az oroszok valójában újabb csapatokat vontak a határ mellé; az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság hírszerzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés