Előfizetői tartalom

Kivezet egy eszközt az MNB a fegyvertárából

Portfolio
A Monetáris Tanács a szigorító monetáris politikával összhangban a (korábbi hitelezést támogató eszközeihez kapcsolódó) preferenciális betét 2022. április 1-től történő kivezetéséről döntött - áll a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának közleményében, amely a mai döntéseket, illetve azok hátterét ismerteti. A jegybank a januári sokkoló inflációs adat után látványosan pesszimistább lett az idei lefutással kapcsolatban.

A jegybanki közlemény főbb üzenetei: A koronavírus-járvány és az eltérő kilábalási mintázatok továbbra is kockázatot jelentenek a globális gazdaság helyreállása szempontjából. A magyar gazdaság erőteljes helyreállást mutatott 2021 során, a tavalyi 7,1%-os növekedést az idén 5% körüli GDP-bővülés követheti. A nagyon magas januári inflációról szólva a közlemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés