Előfizetői tartalom

Lesz elég gázunk a fűtési szezon végéig - Nyugtat az orosz-ukrán válság mellett az Energiahivatal

Portfolio
A magyar gáztárolók együttes töltöttsége február közepén 27,8%-os volt, és mivel az éves fogyasztáshoz képest kiemelkedően magasak a magyar gáztárolói kapacitások, így van és lesz is elég gáz Magyarországon a fűtési szezon végéig, ráadásul zavartalanul jön az orosz import és zajlik a magyar gázkitermelés is – adta ki az orosz-ukrán válság láttán nyugtató közleményét kedd reggel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

A közlemény rögzíti, hogy a január végi hidegebb időjárás és az eddig szokatlanul enyhe február mellett továbbra is megfelelő mennyiségű földgáztartalék áll az ország rendelkezésére, hiszen másfél hónappal a betárolási időszak kezdete előtt a hazai tárolókban a biztonsági készlettel együtt még mindig az éves lakossági fogyasztás mintegy 50%-a, 1,76 milliárd m3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés