Előfizetői tartalom

Most jön csak a neheze? A piac nem árazta be a háborút

Portfolio
A globális piacok nem árazták be a háborús forgatókönyvet, és most alkalmazkodnak a katonai lépés mértékéhez, ezért látunk ekkora zuhanást - írják gyors értékelésükben az Amundi szakértői, akik szerint időbe telik, míg rendeződik a helyzet. Ezalatt a bizonytalanság és a volatilitás továbbra is jellemzi majd a piacokat. Ezért nincs itt az ideje, hogy megpróbáljuk megvenni a zuhanást, mivel a piac még nem érti teljesen ennek a geopolitikai sokknak a hatását.

Az Oroszország és Ukrajna közötti geopolitikai feszültség fokozódása egy olyan időszakban hoz további bizonytalanságot a világban, amikor amúgy is komplikált a helyzet: a jegybankok próbálnak küzdeni a rég látott inflációs probléma ellen. Az orosz-ukrán konfliktus hatása főként két területen mutatkozik meg: a bizalomvesztésen keresztül a magasabb kockázatok árazásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés