Előfizetői tartalom

Kiderült: Magyarország is a puhább orosz szankciókat támogatta az éjjeli EU-csúcson

Portfolio
Magyarország is azon országok között volt a tegnap éjjeli EU-csúcson, amelyek a puhább uniós szankciókat támogatták az oroszokkal szemben, hogy legyen még mozgástér egy harmadik szankciós csomaghoz is – derült ki a Financial Times cikkéből és Donald Tusk volt európai tanácsi elnök Twitter-posztjából. A Politico azonban Magyarországot nem említi a hírfolyamában, csak a németeket, olaszokat és osztrákokat.

Amint reggel megírtuk: félkeményre sikeredett a tegnap éjjel szentesített második uniós szankciós csomag, mert az ukránok által követelt, illetve a britek és néhány keleti uniós tagállam által is szorgalmazott SWIFT-kizárást nem lépték meg az orosz bankokkal szemben a tagállami vezetők (nem volt egyhangú támogatottsága a kérdésnek, ezért nem is vitték szavazásra, inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés