Előfizetői tartalom

Visszaesik a közfoglalkoztatás, nő a munkanélküliség - Mi történik Magyarországon?

Portfolio
Csaknem egy éve először esett vissza a foglalkoztatás Magyarországon idén januárban, ami részben a közfoglalkoztatás, részben az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók számának csökkenésével magyarázható. A foglalkoztatás kismértékű csökkenésében szerepet játszik a szezonális hatás, de a koronavírus-járvány elhúzódó globális és hazai hatása, illetve az ehhez kapcsolódó nyersanyag- és alapanyaghiány is kellemetlenül érintheti a gazdaságot.

Tavaly november és idén január között 4 millió 676 ezren dolgoztak Magyarországon, ami érdemben, 75 ezer fővel meghaladja az egy évvel korábbi szintet. Ezek alapján elmondható, hogy az egy év alatt gyorsan javult a helyzet a hazai munkaerőpiacon, ahogy a gazdaság erősödött a koronavírus-járványból való kilábalás során. Ugyanakkor más kép tárul elénk, ha rövidebb időszakot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés