Előfizetői tartalom

Présbe került Putyin: Oroszország robog az államcsőd felé

Portfolio
Menekülnek a befektetők a rövid lejáratú orosz kötvényekből, hat hónapon a hozam már elérte a 24,5%-ot. A csődkockázati felár pedig 56%-os valószínűséggel jelez államcsődöt a következő 5 évben. Érdekesség, hogy a hosszú hozamok egyelőre nem emelkednek, és a rubel is visszajött a reggeli történelmi mélypontról, holott a jegybank saját bevallása szerint a szankciók miatt képtelen interveniálni.

Múlt héten is beszámoltunk róla, hogy az orosz állampapírhozamok jelentős mértékben emelkedtek Ukrajna lerohanásának hatására. Csütörtökről péntekre aztán a rövid lejáratokon ismét emelkedést láthattunk, pedig a piaci hangulat akkor kifejezetten javulást mutatott. De az semmi ahhoz képest, amit hétfőn látunk. A rövid lejáratokon rakétáznak a hozamok, a féléves lejáratú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés