Előfizetői tartalom

Ausztriát is megütik az orosz szankciók

MTI
Az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók 0,4-0,5 százalékkal csökkenthetik az osztrák bruttó hazai termék értékét. Ez a becslés azonban nem foglalja magában az Oroszországból érkező szállítások leállítását, különösen a gázszállításokét - mondta Margarete Schramböck (Osztrák Néppárt, ÖVP) gazdasági miniszter és Christian Helmenstein közgazdász kedden újságíróknak.

Annak ellenére, hogy összességében ez kezelhető mérték, egyes ágazatok és vállalatok nagyon is megszenvedhetik az osztrák gazdaság teljesítményének csökkenését. A pénzügyi szektor azonban elég erős ahhoz, hogy ennyitől még ne kerüljön mélyrepülésbe - erősítették meg. A tájékoztatás szerint mintegy kétszáz osztrák vállalat tevékenykedik Ukrajnában, és közülük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés