Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: a háború miatt növekednek az inflációs kockázatok

Portfolio
Az orosz inváziót követő napokban soha nem látott gazdasági szankciókat vezettek be az iparilag fejlett államok Oroszország ellen. Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint "történelmi pillanatokat élünk minden tekintetben" akár a geopolitikai kontextusát, akár gazdasági következményeit nézzük ennek a helyzetnek. Az alelnök szerint az év egészében a háborús állapot miatt az inflációs kockázatok növekedésére kell felkészülni. A magyar bankpiac integráns része az európai bankpiacnak, tehát azoknak a szankciós lépéseknek, amelyek néhány nagy orosz tulajdonnal rendelkező európai bank esetében történtek, vannak következményei nálunk is.

A múlt héten kezdődött háborúval erősödött a félelem és a bizonytalanság, ez nemcsak a mindennapi életben van így, hanem a pénzpiacok működésében is, ahol az első sokkreakciók láthatók - mondta az InfoRádió Aréna műsorában Virág Barnabás, a jegybank alelnöke. A pénzpiacokon egy olyan folyamat indult el, ami ilyenkor megszokott, hogy mindenki próbál a lehető legalacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés