Előfizetői tartalom

Itt a részletes GDP-adat: így nőtt a magyar gazdaság

Portfolio
Az előző negyedévhez képest (szezonálisan és munkanap hatással kiigazítottan) 2%-kal nőtt a magyar gazdaság 2021 utolsó három hónapjában - jelentette a KSH. A friss szám egy hajszállal kisebb az előzetesen közölt, és akkor nagy pozitív meglepetést okozó 2,1%-os adatnál. Az éves alapon számolt GDP-növekedés (szintén szezonálisan és munkanap hatással kiigazítottan) a negyedik negyedévben 7,1% volt (ez nem változott az előzetes közléshez képest), a bővülés első számú húzóereje a lakossági fogyasztás volt. A magyar gazdaság tavaly ledolgozta a koronavírus-válság által okozott előző évi visszaesését, összességében a két év teljesítményét kisimítva olyan, mintha a GDP 1-1 százalékkal nőtt volna a magyar gazdaság.

A ma közölt óriási GDP-adathalmazból kiderül, hogy mi hajtotta igazán a magyar gazdaságot. A szerkezeti kérdések közül az már tegnap eldőlt, hogy a beruházások hozzájárulása a növekedéshez a korábban vártnál kisebb lehetet, hiszen azok volumene még csökkent is az előző negyedévhez képest az év utolsó három hónapjában. Így már nem igazán jelent meglepetést, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái