Előfizetői tartalom

Szerényen indították az évet a magyarok, nem volt erős a vásárlási kedv

Portfolio
Januárban a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal csökkent, üzemanyagforgalom nélkül 0,2%-os a visszaesés. A változás nem óriási, de az  erőteljes bérkiáramlás miatt mégis kissé meglepő, hogy emelkedett a forgalom. Éves alapon (kiigazítva) 4,1%-os bővülést jelentett a KSH, ami a mély bázist tekintve szintén nem mondható erős bővülésnek. A visszafogott vásárlási kedv mögött részben az infláció állhat: a gyors áremelkedés miatt a reálkeresetek emelkedése már nem számít magasnak.

Éves alapon nézve az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene lényegében nem változott. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 0,8%-kal csökkent, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,3%-kal emelkedett. A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái