Előfizetői tartalom

Visszavág Putyin a nyugati szankciók miatt: betiltja az orosz export érzékeny részeit

Portfolio
„Az Orosz Föderáció biztonsága és az ipar működésének folyamatossága érdekében” bizonyos árupiaci termékek és nyersanyagok exportjának és importjának betiltásáról írt alá elnöki rendeletet kedd este Vlagyimir Putyin. Az érintett termékek, illetve a tilalommal érintett országok körét, tehát a lényeges részleteket két napon belül dolgozza ki a kabinet.

A Wall Street Journal által megírt bejelentés órákkal azután érkezett, hogy kedden Joe Biden amerikai elnök az orosz energiahordozókra széleskörű embargót jelentett be (igaz azóta kiderült, hogy vannak kivételek) és Boris Johnson brit miniszterelnök is bejelentette az orosz olajimport leállítását év végéig. Az Európai Bizottság pedig az orosz energiahordozókról való gyorsított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés