Előfizetői tartalom

Fél Európa nálunk tankol - Egyre nagyobb a baj a hazai benzinkutakon

Portfolio
Az üzemanyagárak befagyasztása miatt fél Európa nálunk tankol, az üzemanyagok nyomott ára vonzó a külföldi vásárlóknak és fuvarozóknak, az autópályákon található kutakon megugrott a gázolaj forgalma. Akadozó üzemanyagellátásra panaszkodnak autósok és benzinkutasok, van olyan töltőállomás, amelynek be kellett zárnia, mert kifogytak a készletei, az igényeket csak a Mol próbálja kielégíteni. Az emberek bosszúsak a literkorlátozások miatt, különösen a fuvarozók és még inkább a mezőgazdasági dolgozók, hiszen ha nincs üzemanyag a gépekben, akkor csúszhatnak a tavaszi szántóföldi munkák is. Eközben az Innovációs és Technológiai Minisztérium kitart a benzinárstop mellett.

Kínálati oldal Hiába korlátozták a kiadható mennyiséget és rendeltek újabb készleteket egy Heves megyei benzinkúton, végül bezárni kényszerült. Tartálykocsi helyett egy e-mailt kaptak arról, miszerint bizonytalan ideig nem tudja teljesíteni a kiszállítást a nagykereskedő. A benzinkút tulajdonosa az RTL Híradónak elmondta, hogy egyelőre nem tudnak üzemanyagot szolgáltatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés