Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor: a rezsicsökkentés a választások után nem fenntartható

Az MNB legfontosabb feladata most az lenne, hogy helyreállítsa a forint stabilitását, ehhez addig kellene emelni a kamatot, ameddig a nemzetközi piaci környezet azt indokolja – mondta a Portfolionak adott interjúban Zsiday Viktor. A befektetési szakember és portfóliómenedzser szerint félő, hogy Magyarország egy stagfláció közeli állapot felé csúszik, ha nem sikerül megfékezni az inflációt, ráadásul nagyon jelentős költségvetési kiigazításra lesz szükség a választások után. Még akkor is, ha a kormány eltörli a jelenlegi formájában fenntarthatatlan és igazságtalan rezsicsökkentést.

Portfolio: Kezdjük talán azzal, ami most a legtöbb embert foglalkoztatja és mi is naponta többször megkapjuk kérdésként: hol lesz a forint gyengülésének a vége? Szerinted a 400-as szint elérése volt a csúcs? Zsiday Viktor: Ezt nem tudom megmondani, szerintem azt a hirtelen pánikszerű gyengülést, amikor 400-ig is elment az árfolyam portfólióátrendezések vezérelték. Ki mondja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés