Előfizetői tartalom

Évtizedek óta nem látott kísérlet zajlik Magyarországon – Csikorognak a fogaskerekek?

Portfolio
Folyamatosan, gyorsan emelkednek az élelmiszerárak a boltokban, kivéve azoknak a termékeknek az ára, amelyeket tavaly októberi szinten rögzítettek. Mindeközben a boltosok, vendéglősök, cukrászok, pékek beszerzési (nagykereskedelmi) árai egyre nőnek, ami azt eredményezi, hogy egyre többen már magasabb árakkal találkoznak a beszerzőiknél az árstopos termékek esetében annál, mint amit a kiskereskedelmi multik polcain látnak. Ennek hatására már nemcsak a háztartások, családok vásárolnak a nagy láncoknál, hanem az intézményi vásárlók is, akik eddig nagykereskedőtől, beszállítótól vettek. A Portfolio egyik, a piacra rálátó forrása az üzemanyagok felvásárlásával párhuzamba állítva azt mondta, könnyen „a pék lehet az új kamionos”. A kereslet hamarosan még tovább élénkülhet, ahogy közeledik az árstop időszakának vége, hiszen az emberek arra számítanak majd, hogy jelentősen drágulnak ezek a termékek is a ármaximum időszaka után.

Egyre több olyan vásárló tér be a kiskereskedelmi láncokhoz az árstopos termékekért, akik nem a család, nem a háztartás számára vásárolnak be – számolt be a Portfolio-nak a kiskereskedelmi szektorra rálátó forrása a kormányzati ármaximum egyik eredményéről. „Kisboltosok, vendéglősök, pékek, cukrászok mennek be a boltokba” – sorolta a forrás. Ez azért van, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés